Alt for damerne 4/98:

Massage– VELVÆRE TIL VINTERTRÆTTE KROPPE
UndervandsmassageHvad er undervandsmassage?
En blid, 5.000 år gammel massage-form i og med vand, som i sin tid opstod omkring kurbadene i Rumænien og Bulgarien.
Hvad kan den bruges til?
Til at løsne spændinger, myoser og infiltrationer i musklerne samt lindre ledsmerter – f.eks. kan gigtpatienter og dårligt gående have gavn af behandlingen. Der er desuden en god portion velvære at hente i vandet.

Sådan foregår behandlingen
Størstedelen af behandlingen foregår i et stort badekar, fyldt med 700 liter vand med en temperatur på 38 grader. Først ligger man 5 minutter i blød, med nakken placeret på en stofrem, mens jacuzzistråler prikker liv i de ømme muskler. Herefter griber massøren en tyk vandslange med en ekstrem kraftig vandstråle, som hun bearbejder kroppen med under vandet. Efter ca. Tyve minutter er hver eneste centimeter blevet “spulet” – fra top til tå, forfra, bagfra og på siderne. Selv om vandets enorme tryk nærmest afsætter huller i ens fedtlag, gør behandlingen ikke spor ondt, netop fordi den foregår under vandoverfladen.
Den våde del af massagen afsluttes med Kneipp-terapi: En bruser med iskoldt vand rettes mod henholdsvis underben og underarme – 18 sekunder til hver. Det føles ikke specielt behageligt, mens det står på, men det sætter gang i kredsløbet, så blodet ruller frejdigt i årerne bagefter.
Det næste kvarters tid tilbringes på en briks under kulbuelys og infrarøde stråler, hvor de mest trængende områder bliver æltet igennem. De sidste fem-ti minutter slapper man af med new age-musik i walkman’en .

Så lang tid varer det
En time

Det koster behandlingen
400 kr. Rabatordninger ved fem eller ti behandlinger.

Blev mine forventninger indfriet?
I den grad. Jeg havde sådan set bare glædet mig til at få optøet mit vinterfrosne legeme i det varme vand og samtidig få skuldrene væk fra deres position oppe under ørerne. Men ud over fornemmelsen af rent velvære følte jeg mig også afslappet, afspændt og en lille smule “høj” bagefter. En virkning, der holdt sig nogle dage. Min hud var glat, og især i benene føltes det, som om kredsløbet var kommet op i nye – og for mig – ukendte omdrejninger.

Her kan du få undervandsmassage
Jeg lå i blød hos Idalina Buxbom, exam. massør og undervandsmassør, hos Water-mass, Vesterbros Torv 53, 1620 København V, tlf.: 22 51 00 07