Undervandsmassage

Princippet bag undervandsmassage stammer fra bl.a. Rumænien og Bulgarien. Her benyttede folk sig for. flere tusinde år siden af, at vand under stort tryk kom susende ud af undergrunden, og brugte strålen som massør. Du kender det også, hvis du har en bruseniche med jet-dyser i væggen eller et brusehoved med massage-effekt. Men det er ikke det samme, for ved undervandsmassagen ligger du vægtløst i det varme vand og lader musklerne bløde op, og så går massøren i gang med en vandslange. Vandet drøner ud med op til syv atmosfærers tryk, og hele kroppen får en omgang – under vandet. På den måde får man en blid, men alligevel dyb massage. Selve undervandsmassagen tager en halv times tid. Den kan sagtens bruges, som den er, især hvis man er meget ømskindet eller skadet. Men totaloplevelsen kommer ved den efterfølgende kropsmassage. Man går fra massagen med en fornemmelse af lethed i kroppen, som om al trætheden er vasket ud i de omkring 700 liter badevand, man har ligget i.

VIRKER FORDI: massagen stimulerer væv, blodomløb, kredsløb – hele kroppen påvirkes, og det giver energi. Blodet ruller, og det prikker under huden. Ifølge massøren virker metoden opstrammende, udrensende og hjælper med at fjerne appelsinhud.

FØLES: meget skøn med den efterfølgende kropsmassage. Skuldrene falder ned, og den træthed, der nærmest sidder helt inde i knoglerne, forsvinder. En virkelig fysisk massage.

GODT FOR: alle, der har fx computerskuldre, overtrænede muskler eller trætte løbe-ben. Gravide kan have stor glæde af at flyde vægtløst i det varme vand, mens en dybtgående vandstråle masserer lænden. Undervandsmassage er også god til efterbehandling af fx forstuvninger eller brud.

PÅKLÆDNING: Badetøj, hvis du er meget genert.

TID: Ca. fem kvarter.

PRIS: 400 kr. for undervands- og kropsmassage

BEMÆRKNINGER: Denne form for undervandsmassage kan man lige nu kun få i København, men den kan fås på nogle kursteder rundt omkring i Europa, og massører og fysioterapeuter i bl.a. Tyskland giver undervandsmassage …