HVOR FOREGÅR DET?
I et stort blåt badekar med 700 liter saltet, let parfumeret vand, der ligner noget fra Tintin, med støttegreb, trykmålere, termometer, slanger og rør og en nakkestøtte i læder.

HVOR STAMMER DET FRA?
Vandmassagen har rod i Bulgarien og Rumænien. For 5.000 år siden byggede de slidsker til vandet op ad bjergvæggene. Slidskerne ledte ind i baderum, hvor vandet pga. det lange fald opnåede et højt tryk. Man lod sig ramme af de hårde stråler og vupti, vand massagen var opfundet.

euroman-vand
HVAD SKER DER?
Du får lidt almindelig jacuzzi, mens vandtemperaturen tilpasses dit behov, og så kan den egentlige vandmassage starte. Den gives med en vandstråle med højt tryk, der rammer et område på størrelse med en femkrone og trænger dybt ned i hud og muskler. Det ser skægt ud. Du svæver rundt i vandet, så alle punkter på kroppen kan nås med slangespidsen. Strålen giver en forunderlig fornemmelse, lidt ligesom at stikke hånden ud af et bilvindue ved meget høj hastighed. Vand massagen slutter af med en iskold bruser på ben og arme, og det prikker lystigt i den følsomme hud. Herefter får du en herlig fuldkrops-massage, mens en ion-kanon bombarderer kroppen med negative ioner (det skulle være godt for kredsløbet). Der arbejdes med fingre, knoer, albuer og underarme, så det er en fryd. Massøren går dybt i baglår og lægge, hvor der altså ligger “nogle ting” begravet. Til sidst løftes dit hoved op til en befriend”e gang nakkemassage – og så er verden sandelig et godt sted at være.

HVAD ER DET GODT FOR?
Vandmassagen modvirker kredsløbsforstyrrelser, holder bevægeapparatet smidigt, lindrer ved slidgigt, ledgigt hovedpine, migræne og sports- og rygskader.

VURDERING:
Vandmassage er totalt afstressende, og du kan mærke den flere dage efter. Perfekt til en pause fra kontoret eller efter en strabadserende togrejse eller flyvetur,

TIP:
Vandtrykket kan indstilles til mellem to og syv bar. Bed bare massøren banke den op på minimum seks, når skuldre og ryg skal have en tur. Det er vildt fedt. Og bare rolig godt nok kan vand skære igennem beton, men der snakker vi altså et helt andet tryk end det, den blå maskine kan levere, nemlig 2.500 bar

Prøvet hos Vandrnassage, Vesterbros Torv 53, København. Tlf. 22 51 00 07: Pris: 650 kr. for 1 1/2 time.